مشاوره سئو | مشاور سئو کیست و چه کار می کند؟ (بررسی کامل)
مشاوره سئو یک امر لازم در آموزش سئو است. در واقع بخش بزرگی از آموزش سئو را مشاوره سئو تشکیل می دهد. برای اینکه یک سئوکار قدر شویم باید از افراد متخصصی که این راه را رفته اند و سرد و گرم سئو را چشیده اند کمک بگیریم. حتی اگر خودمان کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم بهتر است با یک مشاور سئو مشورت کنیم تا ما را راهنمایی کند.
بیشتر مشاوران سئو، پروژه های زیادی را انجام داده اند و به خوبی می دانند که در هر حوزه کاری، سئو به چه شکل است. برای مثال سئو سایت های مجله ای با سئو سایت های فروشگاهی خیلی تفاوت دارد و اگر این تفاوت ها را درک نکنیم امکان دارد که در سئو به مشکل بر بخوریم یا حتی سایتمان جریمه شود. در این مطلب می خواهم درباره مشاوره سئو و موقعیت شغلی مشاور سئو صحبت کنم.
مشاوره سئو چیست؟
مشاوره سئو شامل گفت و گوهایی است که یک متخصص سئو به یک فرد یا تیم مشاوره سئو داده و به آن ها باید و نبایدهایی را می گوید که استفاده کردن یا نکردن از آن ها در پروسه سئو بهتر است. همچنین در مشاوره سئو توصیه هایی به فرد یا تیم مشاوره گیرنده اعلام می شود که با انجام دادن آن ها، سئو رشد بهتری خواهد کرد یا هزینه های سئو و مدت زمان آن کاهش می یابند.
مشاور سئو کیست؟
مشاور سئو فردی است که تخصص و تجربه بالایی در سئو دارد یا دستکم تخصص و تجربه بهتری نسبت به فرد یا تیم مشاوره گیرنده دارد. مشاور سئو معمولا سایت یا سایت های فرد یا تیم مشاوره گیرنده را بررسی می کند و سپس اشکالات و نقاط مثبت و همچنین روش های پیشرفت را اعلام می کند. همچنین مشاور سئو سعی می کند با گفت و گو دانش مشاور گیرنده و دیدگاه و روش های او در مورد سئو را بسنجد و در صورتیکه مشکلی وجود دارد یا در طول مسیر اشتباهی رخ داده است آن را حل و فصل کنند.
همچنین مشاور سئو باید دانش بالایی در موارد سئو مانند:
- سئو داخلی
- سئو خارجی
- سئو محتوا
- تحقیق کلمات کلیدی
و سایر موارد سئو و ابزارهای دیجیتال مارکتینگ داشته باشد. البته سئو بخشی از دیجیتال مارکتینگ است اما لزومی ندارد که یک سئوکار دیجیتال مارکتر باشد هر چند که داشتن علم دیجیتال مارکتینگ در سئو یک مزیت محسوب می شود.
مشاور سئو با آنالیز و بررسی سایت از طریق ابزارهای مختلف سئو و دیجیتال مارکتینگ و همچنین آنالیز رقبا و مسیری که سایت و سئوکاران قبلی پیموده اند در می یابد که وضعیت یک سایت در چه حالی است و چگونه می تواند بیش تر از این پیشرفت کند.
موقعیت شغلی مشاور سئو
با توجه به رشد روزافزون سئو در ایران، موقعیت شغلی مشاور سئو نیز کم کم در حال رشد و توسعه است و شرکت های زیادی خواهان دریافت مشاوره سئو هستند. با دریافت مشاوره های سئو، مدیران آن سایت و کسب و کار یک چک لیست سئو به دست می آورند و هم می توانند خودشان سئو سایت را انجام دهند و هم سئوکاران دیگر و نکته مهم این است که مسیر کاملا تعیین شده است و دیگر نیازی به هزینه های اضافی یا صرف زمان زیاد نیست. پس از دو جنبه مزیت های مهم دارد:
- در صورتیکه پرسنل خود آن کسب و کار سئو را تا حدودی بلد باشند نیازی به سپردن پروژه سئو به فرد یا تیم های دیگر نیست و این یعنی کاهش هزینه ها. چون اگر یک فرد یا تیم سئو بخواهد این کار را انجام بدهد، نیاز به هزینه های چند میلیونی در ماه است و امکان دارد که برخی از کسب و کارهای کوچک قادر به پرداخت چنین هزینه ای نباشند. پس می توانند با یک یا چند جلسه مشاوره، یک دید کلی و نقشه راه دریافت کنند که خودشان سئو سایت را انجام داده و هزینه های سئو را کاهش دهند.
- وقتی که مشاور سئو به یک کسب و کار مشاوره سئو می دهد اگر آن مجموعه پروژه سئو خود را برون سپاری هم کنند هم مشکلی ندارد. چون هم به سئو پروژه وب سایت خود اشراف دارند و می دانند که داستان سئو سایت و کارهایی که باید انجام شود به چه صورت است. به علاوه یک چک لیست سئو دارند که با استفاده از آن می دانند کجاها خرج دارند و کجاها بهتر است تا صرفه جویی کنند.
وظایف مشاور سئو
یک مشاور سئو چه وظایفی دارد؟ به طور کلی مشاور سئو یک متخصص است که مسئولیت توصیه هایی که ارائه می دهد را داراست. یعنی اگر توصیه های یک مشاور سئو خوب باشد امتیاز آن برای مشاور است و اگر هم توصیه های او بد باشد مسئولیت اشتباه با اوست. مثلا می گوید ما در این بخش نیازی به رپورتاژ نداریم و با هزینه های کمتری رشد می کنیم و همینطور هم می شود.
این یک امتیاز خوب برای آن مشاور سئو است. اما اگر بگوید که مثلا بک لینک سایدبار از یک سایت با 100 هزار صفحه ایندکس بخرید و سایت اسپم باشد یا اینکه پس از حذف بک لینک ها (چون بک لینک های سایدبار زمان دار هستند و فروشندگان آن ها، این بک لینک ها را به صورت زمانی مثلا 1 ماهه، 3 ماهه، 6 ماهه یا 1 ساله به فروش می رسانند) سایت دچار افت رتبه شدید یا پنالتی شود مسئولیت آن با مشاور سئو است.
اما حالا می خواهیم ببینیم که یک مشاور سئو دقیقا چه وظایفی دارد؟
آنالیز و بررسی سایت
اولین کاری که مشاور سئو سایت بررسی می کند این است که سایت اصلی را بررسی می کند. وقتی سایت بررسی می شود در می یابد که این سایت از لحاظ سئو داخلی، خارجی، محتوا و دیگر موارد در چه وضعیتی است. چه جاهایی قابلیت کار و پیشرفت دارد و چه بخش هایی ضعیف هستند و باید یا اصلاح شوند یا به کل کنار گذاشته شوند. همچنین نقاط مثبت سایت را پیدا کرده و با پلن هایی که برای رشد می ریزد سعی می کند که نقاط ضعف را از بین برده و نقاط مثبت را بیشتر تقویت کند.
آنالیز و بررسی سایت رقبا
در قدم بعدی لازم است که سایت رقبا نیز آنالیز شوند. مشاور سئو باید بررسی کند که سایت های رقیب چه ویژگی های منفی دارند تا سایت ما با جلو زدن در آن بخش از رقبا رتبه بهتری کسب کند. همچنین باید دریابد که سایت های رقیب چه ویژگی های خوب و مثبتی دارند تا آن ها را با شیوه مهندسی معکوس در سایت مشاوره گیرنده پیاده سازی کرده و باعث رشد آن شوند.
یکی از مهم ترین نکات در بخش تحلیل و بررسی رقبا این است که بفهمیم رقبا بر روی چه کلمات کلیدی کار کرده اند. در واقع باید استراتژی سئو آن ها را بررسی کنیم. مثلا در حال حاضر رقابت بر روی کلمه هاست یا خرید هاست فوق العاده سنگین است اما می بینیم که بعضی از شرکت های هاستینگ مانند میزبانفا با تکنیک های تولید محتوا متنی سایت خود را بر روی کلمات آسان تر و بیشتر به گوگل رسانده و اکنون جز پربازدیدترین هاستینگ های ایران و جز پربازدیدترین سایت های ایرانی هستند.
پس اینکه استراتژی محتوایی و سئو آن ها در چه وضعیتی است خیلی مهم است چون به ما کمک می کند که از رقبا جلو بزنیم. ممکن است رقبای ما وبلاگ زده اند و از طریق وبلاگ سئو کرده و ورودی دریافت می کنند و سپس با استفاده از تکنیک های بازاریابی محتوا کاربران را به مشتری تبدیل می کند یا مستقیما محصول یا خدمات خود را سئو می کنند.
هر کدام از این دو روش سختی و راحتی های خود را دارند و همچنین هزینه های سئو آن ها، ساده بودن یا سخت بودن رتبه گیری در آن ها و زمان سئو آن ها با یکدیگر متفاوت است. یک مشاوره سئو با بررسی رقبا و سنجش همه این ها در نهایت برنامه ای می ریزد تا با هزینه و زمانی مناسب، سئو سایت مشاوره گیرنده به بهترین حالت ممکن انجام شود.
نکته آخر در بخش آنالیز رقبا این است که باید ببینیم سئو کردن و استراتژی سئو مطابق کدام روش سوددهی بیشتری دارد. امکان دارد که سئو کردن در کلمات طولانی و ساده و بازاریابی محتوا راحت و کم هزینه تر باشد، اما در نهایت سود کمتری داشته باشد. در این موقع بهتر است زمان و هزینه بیشتری برای سئو در کلمات اصلی و سخت بپردازیم تا درآمد بیشتری هم عایدمان شود.
بررسی حوزه کاری
سئو در هر حوزه کاری کاملا مختلف است. سئو کردن یک سایت کنکوری با سئو کردن یک سایت دیجیتال مارکتینگ خیلی تفاوت دارد. البته بیس و پایه کار یکی است اما کارهایی که باید انجام شود و مقدار آن ها مختلف است. در یک حوزه کاری مانند عبارت “خرید نمک” نیازی نیست که خیلی سخت بر روی سئو کار کنید. اما حوزه کاری همان هاست که مثال زدیم یک جنگ واقعی است یا حتی حوزه کنکور یک جنگ واقعی است که همه رقبا پول خرج می کنند و سئو را خیلی جدی دنبال می کنند. پس قدم بدی یک مشاور سئو این است که حوزه کاری سایت مشاوره گیرنده را بررسی کند.
بررسی شیوه فعالیت
شیوه فعالیت و روش های کاری آن سایت به چه شکل است؟ سئو کردن یک سایت خبری با یک سایت فروشگاهی خیلی فرق می کند و سئو کردن یک سایت وبلاگی با یک سایت شرکتی تفاوت دارد. به عنوان مشاور سئو باید ببینید که شیوه فعالیت آن سایت به چه شکل است و در نظر بگیرید که سئو کردن سایت هایی که شیوه کارشان مختلف است با هم تفاوت دارد. مثلا در سئو سایت های خبری کپی کردن یک کار خیلی معمول است و نه تنها سایت مشمول جریمه نمی شود بلکه احتمال رشد هم دارد اما اگر با داشتن یک سایت وبلاگی یا شرکتی کپی کاری کنید این کار اصلا خوب نیست و احتمال افت رتبه وجود دارد.
بررسی قدم های قبلی سایت
همچنین باید بررسی شود که قدم های قبلی سایت چه بوده است. مدیران سایت یا کارشناس تولید محتوا یا مدیر سئو قبلی آن سایت چه تدابیری اتخاذ کرده است و چه پلنی را انجام داده است؟ امکان دارد که مدیر سئو قبلی فقط رپورتاژ رفته است و خیلی از دیگر تکنیک های سئو خارجی استفاده نکرده باشد و همین باعث شده تا هزینه ها افزایش پیدا کند یا اصلا احتمال دارد که بر روی کلمات نامناسبی کار کرده که اگر هم از آن ها ورودی بگیرد فروش خوب نشود. یا مثلا احتمال دارد که نیاز به رپورتاژ باشد اما قبلا این سایت رپورتاژ رفته و قدرت زیادی هم به دست آورده است پس دیگر نیازی نیست که رپورتاژهای جدید بخرید.
تخصص های مشاور سئو
مشاور سئو به صورت کلی باید تخصص های زیر را داشته باشد
- سئو داخلی: مشاور سئو باید به کلی با اصول سئو داخلی، سئو محتوا، تحقیق کلمات کلیدی و ساختار درست سئو داخلی آشنا باشد و بتواند که همه آن ها را تجزیه و تحلیل کند.
- سئو خارجی: مشاور سئو باید به خوبی بداند که سئو خارجی یک سایت در چه وضعیتی است و همچنین بتواند برای یک سایت پلن سئو خارجی بریزد.
- آنالیز رقبا: یک مشاور سئو باید به خوبی بداند که رقبا رقیب نیستند، بلکه دُرهایی گرانمایه اند. طبع شاعرانه من 🙂 و بر روی جاهایی که خوب کار نکرده اند بهتر کار کند و در جاهایی که رقبا خود عمل کرده اند ایده بگیرد و با مهندسی معکوس سعی کند وضعیت سایت را بهبود ببخشد.
مشاور سئو چه کار می کند؟
- کمک به سئو سایت ها
- ارائه پلن های سئو و برنامه های بهبود وضعیت
- توصیه هایی که اشتباهات و هزینه ها را کمتر کرده و احتمال موفقیت را بالاتر می برد
- بررسی مداوم سایت و ارائه توصیه های بیشتر
کسب درآمد از مشاوره سئو
اگر در سئو تخصص دارید یکی از روش هایی که می توانید از آن کسب درآمد کنید همین کار مشاوره سئو است. مشاوره سئو کاری کاملا متکی بر تخصص و تجربه است و اگر از عهده آن بربیایید درآمد خوبی را برای شما به دنبال خواهد داشت.
یک مشاور سئو از روش های زیادی درآمد دارد که برخی از آن ها را لیست می کنم:
- ارائه مشاوره های حضوری و غیرحضوری: وقتی که شما را افراد زیادی بشناسند، شمار کسانی که حاضرند به شما پول بدهند تا مشاوره سئو بگیرند بالا می رود. جذب بیشتر مشتریان به روش هایی مانند برندینگ و نمونه کارهای شما و همجنین شبکه سازی است.
- می توانید در اینستاگرام فعالیت کرده و پکیج های مشاوره خود را به فروش برسانید. افرادی هستند که از طریق مشاوره روزانه 1 میلیون تومان یا بیشتر درآمد دارند.
- بعضی از شرکت ها به مشاور سئو احتیاج دارند. شما می توانید مسئولیت مشاوره سئو آن شرکت را بر عهده بگیرید.
مشاوره سئو رایگان چیست؟
شما در این مقاله به صورت کلی با مفهوم مشاوره سئو آشنا شدید. ممکن است این سوال برای شما مطرح شده باشد که چگونه میتوانیم یک مشاوره سئو رایگان و اصولی به دیگران بدهیم. به این نکته توجه داشته باشید که شما در مشاوره سئو خود باید به صورت کلی وضعیت سایت فرد مورد نظر را مشخص کنید. به عنوان مثال فرض کنید که یک فرد در حوزه وبلاگ نویسی فعال است و زمینه کاری او نیز تکنولوژی میباشد. شما برای اینکه یک مشاوره رایگان سئو بدهید. باید قبل از هر چیزی به بررسی سایتهای رقیب در این زمینه بپردازید.
در مرحله بعید به بررسی برنامههایی میپردازیم که قرار است در این مدت زمان برای او انجام دهیم. برای اینکه کار خود را به صورت اصولی و مناسب به فرد ارائه دهید سعی کنید که یکی از تکنیکهای سئو را به صورت رایگان به او یاد دهید. در صورتی که نتایج فرد تغییر پیدا کرد شما در این کار موفق شدهاید. به این نکته توجه داشته باشید که هر چه در وهله اول تغییرات فرد محسوستر باشد فرد مورد نظر به شما بیشتر اعتماد میکند.
به این موضوع توجه داشته باشید که هدف ما از مشاوره رایگان سئو این است که فرد را قانع به همکاری با خود کنیم. زمانی که شما به عنوان یک مشاور سئو خصوصی به سایتها شرکتها و دیگر نهادها مشاوره میدهید، باید به آنها یک دلیل برای همکاری بدهید. به این نکته توجه داشته باشید که شما در مشاوره سئو رایگان خود نیز خود باید از اصول متقاعد سازی استفاده کنید.
در یک مشاوره سئو چه سوالاتی داشته باشیم
ما در بخش قبل نکاتی را به شما منتقل کردیم که مناسب یک مشاور سئو است. ممکن است که این سوال برای شما ایجاد شده باشد، که به عنوان یک صاحب کسب و کار از طرف مقابل چه در خواستی داشته باشید. به این نکته توجه داشته باشید شما برای این که بتوانید نتایج خوبی از مشاوره فرد دریافت کنید. باید از قبل سایت خود را بررسی و آنالیز کرده باشید. بررسی کنید که در حال حاضر بزرگترین ضعف سایت شما چیست.
برای این کار میتوانید از با یک دستگاهی که تا به حال به سایت خود مراجعه نکردهاید، سایت خود را بررسی کنید. به عنوان مثال شما چند کلمه کلیدی مهم از سایت خود را بررسی میکنید. تا وضعیت خود را پیدا کنید. زمانی که بررسیهای خود را انجام دادید، باید یک کلمه کلیدی را انتخاب کنید و از او تکنیکی که بخواهید که جایگاه شما روی همین یک کلمه بهبود پیدا کند. قرار نیست که شما با یک مشاوره به رتبه اول گوگل دست پیدا کنید. بلکه قرار است که از صفحه 5 به صفحه سوم بروید.
مشاوره آنلاین سئو مناسب چه ویژگیهایی دارد؟
ممکن است که این سوال برای شما ایجاد شده باشد که یک مشاوره آنلاین سئو چه ویژگیهایی دارد. به این نکته توجه داشته باشید که قبل از هر چیزی اگر قرار است که مشاوره آنلاین سئو داشته باشید، باید در یک محیط آرام و مناسب قرار داشته باشید. گاها برخی از افراد در محیطهای شلوغ اقدام به مشاوره سئو میکنند. مهم نیست که شما در حال حاضر در چه سئوالی دارید. مهم این است که در زمان مشاوره آنلاین خود تمرکز کافی را داشته باشید.
در مرحله بعدی به این نکته توجه داشته باشید که معمولا مشاوره آنلاین سئو نیاز به دسترسی مستقیم به سیستم شما را ندارد. اگر شما از شما در خواست نصب برنامه Any desk را داشتند. قبل از این کار سعی کنید که با یک برنامه نویس و یا طراح سایت مشورت داشته باشید. متاسفانه مشاهده شده است که برخی از افراد به بهانه انجام تنظیمات تخصصی از این فرصت سئو استفاده کردهاند.
نتیجه گیری و پایان
در این مقاله در مورد مشاوره سئو صحبت کردم. مشاوره سئو یک کسب و کار رو به رشد در ایران است و اگر بتوانید گلیم خود را از آب بیرون بکشید، می توانید تبدیل به یک مشاور خوب با درآمد عالی شوید. البته اگر در شهرهای بزرگ باشید احتمالا می توانید بیشتر روی مشاوره سئو تمرکز کنید.