اهمیت ux و seo - آژانس دیجیتال مارکتینگ پرانتز

اهمیت ux و seo

ux and seo

UX یک عامل مهم رشد برای سئو است. در این مقاله باهم یاد می‌گیریم که چگونه UX و SEO دست به دست هم می دهند و 5 فاکتور UX را کشف می کنیم که بر رتبه وب سایت ما تأثیر گذارد.
SEO مخفف “بهینه سازی موتور جستجو” است و همه چیز در مورد هدایت ترافیک با کیفیت بالا به وب سایت شما از موتورهای جستجو مانند گوگل است. UX مخفف “تجربه کاربر” است و همه چیز در مورد ارائه یک تجربه روان و لذت بخش برای کاربر پس از ورود به وب سایت شما است.
UX و SEO ممکن است از دو رشته مختلف باشند، اما کاملاً از هم جدا نیستند. UX یک عامل مهم فزاینده برای SEO است، بنابراین مهم است که بدانیم چگونه باهم به نتیجه عالی ختم می شود.

در این پست توضیح می دهیم:

UX چیست و چرا اهمیت دارد؟
سئو چیست و چرا اهمیت دارد؟
UX و SEO چگونه به هم مرتبط هستند؟
5 عامل UX که بر سئو تاثیر می گذارد.

UX چیست و چرا اهمیت دارد؟

UX مخفف «تجربه کاربر» است. کیفیت تجربه یک فرد با یک محصول یا خدمات را توصیف می کند. تجربیات خوب کاربر به شما امکان می دهد اهداف و وظایف خود را به راحتی و با کمترین اصطکاک یا سردرگمی انجام دهید و آنها عمداً توسط متخصصان UX طراحی شده اند.
رزرو بلیط سینما را در نظر بگیرید. می‌توانید نام سینمای محلی خود را در Google تایپ کنید، وب‌سایت سینما را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید، سپس از عملکرد جستجو برای دیدن فیلم‌هایی که در حال نمایش هستند استفاده کنید. هنگامی که فیلمی را پیدا کردید که علاقه شما را به خود جلب کرد، برای خرید بلیط خود مراحل پرداخت را انجام می دهید. هنگامی که خرید شما کامل شد، یک ایمیل با بلیط های خود دریافت می کنید. تمام مراحل مختلف در این فرآیند تجربه کاربر را تشکیل می دهند.
اگر روند سریع، واضح و آسان برای جستجو، با یک مسیر منطقی از A به B باشد، تجربه کاربری خوبی خواهید داشت. اگر با خطاها، اطلاعات از دست رفته، زمان بارگذاری کند یا موانع پیچیده غیرضروری همراه باشد، تجربه کاربری بدی خواهید داشت.

UX چه المان ها و عواملی را در نظر می گیرد؟

عوامل مختلف زیادی وجود دارد که یک تجربه کاربری را تشکیل می دهد. هنگام طراحی محصولات دیجیتال (مانند وب سایت ها و اپلیکیشن ها)، طراحان UX نحوه ساختار محصول را برای استفاده بهینه در نظر می گیرند.
در انجام این کار، آنها سوالاتی از قبیل:
کاربر برای انجام فرآیند مورد نظر خود چه مراحلی را طی خواهد کرد و به چه ترتیبی؟ به عنوان مثال کاربر برای رزرو بلیط سینما چه مراحلی را دنبال می کند؟
محصول باید چه عملکردی داشته باشد؟ به عنوان مثال، یک تابع جستجو برای یافتن فیلم و زمان، یک عملکرد پرداخت برای وارد کردن مشخصات کارت و خرید بلیط و غیره.
کاربر باید به چه اطلاعات و محتوایی دسترسی داشته باشد؟ این محتوا چگونه باید سازماندهی و اولویت بندی شود؟
ساختار وب سایت در کل چگونه باید باشد؟ چگونه هر یک از صفحات و زیرصفحه های مختلف به یکدیگر پیوند می خورند؟
ساختار هر صفحه یا صفحه جداگانه چگونه باید باشد؟ چه عناصر و اجزای مختلفی باید در هر صفحه و در کجا گنجانده شود؟ به عنوان مثال، آیا سرصفحه صفحه و یک تصویر در بالا وجود خواهد داشت؟ کاربر روی چه دکمه هایی می تواند کلیک کند؟
در نهایت، طراحان UX راه حل هایی را برای مشکلات خاص کاربر ایجاد می کنند. هدف آنها طراحی محصولاتی است که سفر کاربر به سمت راه حل را تا حد امکان روان و در دسترس می کند.
می‌توانید در اینجا درباره پنج عنصر اصلی طراحی UX اطلاعات بیشتری کسب کنید یا به روندی که طراحان UX برای ایجاد محصولات عالی دنبال می‌کنند نگاهی بیندازید.

چرا UX مهم است؟

اغراق بر اهمیت UX غیرممکن است. تفاوت بین UX خوب و بد در نهایت به معنای تفاوت بین یک محصول موفق و یک محصول ناموفق است.
ما در این پست به تفصیل درباره ارزش UX نوشته‌ایم، اما برای به دست آوردن برخی از قانع‌کننده‌ترین آمارها: کسب‌وکارهایی که طراحی UX وب‌سایت خود را بهبود می‌بخشند، می‌توانند به نرخ تبدیل تا 400 درصد دست پیدا کنند، در حالی که 66 درصد از مشتریان این چنین هستند. مایل به پرداخت بیشتر برای تجربه کاربری عالی است.

تجربیات کاربری خوب برای مشتریانی راضی کننده می شود که همچنان یک برند خاص را نسبت به رقبای خود ترجیح می دهند. آن مشتریان خوشحال و وفادار درآمد کسب می کنند و برند را ادامه می دهند. یک محصول یا خدمات فقط به اندازه تجربه کاربری که ارائه می دهد خوب است، بنابراین UX باید در اولویت اول (اگر نه برترین) باشد.
این به طور خلاصه UX است. حالا سئو چطور؟

سئو چیست و چرا اهمیت دارد؟

SEO مخفف “بهینه سازی موتور جستجو” است. این هم یک رشته بازاریابی و هم یک رشته فنی است که به دنبال هدایت ترافیک ارگانیک (رایگان) به یک وب سایت و بهبود موقعیت آن در نتایج جستجو است.
در نظر بگیرید که وقتی چیزی را در گوگل جستجو می کنید چه اتفاقی می افتد. شما درخواست خود را در قسمت جستجو تایپ می‌کنید و Google فهرستی از وب‌سایت‌ها را به شما نشان می‌دهد که مرتبط با آنچه به دنبال آن هستید، شناسایی می‌کند. نه تنها این: آنها را به ترتیب مرتبط بودن و کیفیت، با بهترین نتایج در بالا رتبه بندی می کند.
در بالای صفحه، ممکن است چند نتیجه با «تبلیغ» در کنار آنها ببینید. آن وب سایت ها برای داشتن این موقعیت پول پرداخت کرده اند. نتایجی که در زیر آن‌ها ظاهر می‌شوند، به‌طور ارگانیک رتبه‌بندی شده‌اند، نه با پرداخت مستقیم، بلکه در نتیجه تلاش‌های آنها برای بهینه‌سازی موتور جستجو.

سئو چه المان ها و عواملی را در نظر می گیرد؟

بهینه سازی موتور جستجو یک تلاش مداوم است که طیف وسیعی از عوامل مختلف را در بر می گیرد. هیچ چک باکس واحدی برای سئوی “خوب” وجود ندارد. این در مورد پوشش همه پایه ها و به روز ماندن از نحوه تغییر الگوریتم های موتور جستجو است.
Ahrefs (یکی از محبوب‌ترین ابزارهای سئو) پنج مرحله کلیدی را که یک استراتژی سئو را تشکیل می‌دهند، بیان می‌کند:
تحقیق در مورد کلمات کلیدی: درک آنچه که مخاطبان هدف شما در جستجوی آن هستند و اطمینان از اینکه وب سایت و محتوای شما برای آن کلمات کلیدی و پرس و جو تنظیم شده است.
ایجاد محتوا: ایجاد محتوا (مانند مقالات وبلاگ) که اطلاعاتی را که کاربران هدف شما به دنبال آن هستند ارائه می دهد. برای مثال، اگر یک فروشگاه گیاهی دارید، ممکن است محتوایی در مورد نحوه مراقبت از انواع مختلف گیاهان ایجاد کنید.
سئوی درون صفحه: اطمینان از اینکه هر صفحه از محتوایی که منتشر می‌کنید واضح، ساختارمند و آسان برای موتورهای جستجو و کاربران انسانی قابل جستجو و درک باشد.

چرا سئو مهم است؟

سئو بسیار مهم است زیرا وب سایت و محتوای شما را برای افراد مناسب قابل مشاهده می کند.
در حالی که سایر تکنیک های بازاریابی شامل دسترسی شما به مشتریان بالقوه است، سئو مشتریان بالقوه را برای شما به ارمغان می آورد. هرچه وب سایت شما برای موتورهای جستجو بهتر بهینه شود، احتمال اینکه در صفحه اول نتایج جستجو ظاهر شوید بیشتر است. افرادی که سپس روی وب‌سایت شما کلیک می‌کنند، از قبل به چیزی که شما ارائه می‌دهید علاقه مند هستند – آنها به طور فعال آن را در Google جستجو کرده‌اند.
اگر پس از ورود به وب‌سایت شما، چیزی را که پیدا می‌کنند دوست داشته باشند، به احتمال زیاد برمی‌گردند، محتوای شما را به اشتراک می‌گذارند و احتمالاً خرید می‌کنند. به این ترتیب، اگر می خواهید برند خود را رشد دهید و خوانندگان و بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل کنید، سئو بسیار مهم است.
اکنون می دانیم که SEO چیست و چرا اهمیت دارد، بیایید در نظر بگیریم که UX و SEO چگونه دست به دست هم می دهند.
لینک سازی: فرآیندی که باعث می شود سایر وب سایت ها به صفحات وب سایت شما پیوند دهند. این به گوگل می‌گوید که وب‌سایت و محتوای شما معتبر، قابل اعتماد و ارزشمند هستند و بنابراین ارزش رتبه‌بندی بالاتر در نتایج جستجو را دارند.
سئوی فنی: اینها عوامل فنی پشت صحنه هستند که جستجوی وب سایت شما را برای موتورهای جستجو آسان تر می کنند. سئوی فنی به مواردی مانند مدت زمان بارگیری وب سایت و نحوه ساختار داده های وب سایت شما نگاه می کند.
در نهایت، گوگل می خواهد مفیدترین و معتبرترین نتایج را هر زمان که چیزی را جستجو می کنند در اختیار مردم قرار دهد. سئو عبارت است از رعایت برخی از بهترین شیوه ها به منظور اطمینان از اینکه وب سایت شما به کاربران مناسب و در حالت ایده آل، جایی نزدیک به بالای نتایج جستجو نشان داده می شود.

UX و SEO چگونه به هم مرتبط هستند؟

هدف SEO و UX ایجاد وب سایت های قابل دسترس و کاربرپسند است که به افراد آنچه را که به دنبال آن هستند می دهد.
هنگام ارزیابی اعتبار یک وب سایت، الگوریتم های موتورهای جستجو فقط عوامل فنی را در نظر نمی گیرند. آنها همچنین نحوه تعامل کاربران با وب سایت را بررسی می کنند تا از نوع تجربه کاربری که ارائه می دهد مطالعه کنند. اگر الگوریتم‌ها متوجه شوند که پس از فرود در یک وب‌سایت خاص، کاربران تمایل دارند ظرف چند ثانیه آن را ترک کنند، آن وب‌سایت خیلی سریع تمایل خود را از دست می‌دهد. این در رتبه بندی سقوط می کند تا فضا را برای رقبا که به نظر می رسد تجربه بهتری ارائه می دهند ایجاد کند.
به این فکر کنید که چند بار چیزی را در Google جستجو کرده اید و روی نتیجه اول یا دوم کلیک کرده اید، فقط در عرض چند ثانیه تصمیم بگیرید که در واقع محتوایی که نشان داده شده اید مرتبط نیست. یا، شاید محتوا مرتبط باشد، اما از رگبار دائمی پنجره‌های بازشو(پاپ آپ) که صفحه‌نمایش شما را اشغال می‌کنند، ناامید شده‌اید. و در مورد آن مواقعی که به وب‌سایتی در تلفن خود دسترسی پیدا می‌کنید و متوجه می‌شوید که طرح‌بندی در همه جا وجود دارد یا حتی صفحه بارگیری نمی‌شود، چطور؟
همه این سناریوها باعث می‌شوند که دکمه «بازگشت» را سریع‌تر از آنچه می‌توانید بگویید «UX بد» بزنید. و همه این سناریوها برای رتبه بندی سئو وب سایت مضر هستند.
اگر می خواهید رتبه خوبی را در نتایج جستجو حفظ کنید، باید بازدیدکنندگان را در وب سایت خود نگه دارید. و اگر می خواهید بازدیدکنندگان را در وب سایت خود نگه دارید، باید یک تجربه کاربری خوب ارائه دهید.
با در نظر گرفتن این موضوع، در اینجا برخی از عوامل UX اصلی که بر رتبه بندی یک وب سایت در موتورهای جستجو تأثیر می گذارد، آورده شده است.

ux and seo

5 عامل UX که بر سئو تأثیر می گذارد:

5 عامل تجربه کاربر که می توانید برای بهبود رتبه وب سایت خود بهینه سازی کنید
بسیاری از عواملی که یک تجربه کاربری خوب را تضمین می کنند نیز بر سئوی وب سایت شما تأثیر مثبت خواهند داشت. در اینجا پنج جنبه از طراحی وب سایت شما وجود دارد که اگر می خواهید در UX و SEO برنده شوید، باید روی آنها تمرکز کنید.
1. سرعت صفحه
وب‌سایت‌هایی که بارگذاری آن‌ها طول می‌کشد، برای تجربه کاربری وحشتناک و برای سئو مضر هستند. سرعت صفحه یک فاکتور رتبه‌بندی اثبات شده برای گوگل است و نیازی نیست که یک متخصص UX باشید تا بدانید صفحات با بارگذاری آهسته از دیدگاه کاربر بسیار خسته کننده هستند.
بنابراین برای افزایش سرعت وب سایت خود چه کاری می توانید انجام دهید؟ چندین بهترین روش وجود دارد که می توانید دنبال کنید. برخی از آنها مربوط به طراحی هستند، مانند بارگذاری کند یک الگوی طراحی که رندر برخی از اشیاء را تا زمانی که کاملا ضروری باشند به تأخیر می اندازد (به عنوان مثال، زمانی که کاربر شروع به پیمایش می کند، فقط تصاویر زیر را بارگیری می کند). برخی دیگر فنی تر هستند و ممکن است به کمک یک توسعه دهنده نیاز داشته باشند، مانند بهینه سازی تصاویر و کوچک کردن کدهای CSS، جاوا اسکریپت و HTML.
در این راهنما نکات بیشتری در مورد چگونگی بهبود سرعت بارگذاری صفحه پیدا خواهید کرد.
2. طراحی واکنش گرا
مردم انتظار تجربه ای روان دارند، صرف نظر از اینکه از چه دستگاهی برای دسترسی به وب سایت شما استفاده می کنند. طراحی ریسپانسیو ممکن است یک فاکتور رتبه‌بندی تایید شده نباشد، اما به صراحت توسط Google توصیه می‌شود و البته، UX را در همه دستگاه‌ها مثبت و ثابت نگه می‌دارد.
با توجه به اینکه بیش از 60 درصد از ترافیک وب سایت از دستگاه های تلفن همراه می آید، طراحی ریسپانسیو باید در اولویت ایجاد و بهینه سازی وب سایت شما باشد. اگر با این مفهوم تازه کار هستید، این بهترین شیوه ها و نمونه های طراحی پاسخگو را دنبال کنید.
3. کپی وب سایت
گوگل می‌خواهد بداند که وقتی افراد را به وب‌سایت شما می‌فرستد، می‌توانند اطلاعاتی را که جستجو می‌کنند پیدا کنند. در میان چیزهای دیگر، به مدت زمانی که آنها در وب سایت شما سپری می کنند (یا سرعت پرش آنها) توجه می شود. یکی از ستون‌های اصلی تجربه کاربر که بر مدت زمانی که کاربر در سایت شما می‌ماند و در نتیجه سئوی وب‌سایت شما تأثیر می‌گذارد، کپی است.
کپی یکی از قدرتمندترین ابزارها برای هدایت کاربر در اطراف وب سایت شما و هدایت آنها به اطلاعات مورد نظر است. کپی وب سایت مانند علائم راه است که رانندگان را راهنمایی می کند. بدون نیاز به جستجوی زیاد یا فکر کردن زیاد، کاربران شما را در جهت درست راهنمایی می کند.
هرچه کپی وب سایت شما بهتر باشد، کاربران راحت تر می توانند آنچه را که به دنبال آن هستند پیدا کنند و مدت زمان بیشتری در سایت شما باقی خواهند ماند. این یک پیروزی بزرگ برای سئو است.
4. ناوبری و طرح
به همین ترتیب، ناوبری و طرح‌بندی کلی وب‌سایت شما باید به گونه‌ای طراحی شود که یافتن راه را برای کاربر تا حد امکان آسان کند.
ساختار سایت شما دو هدف را دنبال می کند: در سمت UX، باید یک مسیر منطقی و واضح را برای کاربران شما فراهم کند تا در حین حرکت در وب سایت شما، آن را دنبال کنند. در سمت سئو، نقشه راه را برای موتورهای جستجو فراهم می کند و یک نمای کلی از تمام محتوای سایت شما و نحوه پیوند آن با یکدیگر ارائه می دهد.
وقتی صحبت از ساختار وب سایت و ناوبری می شود، کاربر را در اولویت قرار دهید. در کنار سادگی و وضوح اشتباه کنید، مسیرهایی را ایجاد کنید که برای کاربر انسانی آسان است که آن را دنبال کند و پیمایش کند. همین امر در مورد طرح بندی صفحات جداگانه نیز صدق می کند. محتوای خود را به صورت منطقی و واضح با منوها، هدرها و CTA ها مرتب کنید.

اگر کاربران می توانند به راحتی وب سایت شما را مرور کنند، نه تنها چک باکس قابلیت استفاده را علامت زده اید. همچنین از افزایش سئو نیز بهره مند خواهید شد.
5. طراحی UI
آخرین اما نه کم اهمیت، مطمئن شوید که طراحی UI وب سایت شما به گونه ای تنظیم شده است که تأثیر خوبی بگذارد.
البته، گوگل جذابیت بصری یک وب سایت را ارزیابی نمی کند، اما کاربران انسانی این کار را خیلی سریع انجام می دهند. اگر وب‌سایت شما ترسناک است، بسیاری از کاربران برای یافتن آنچه در زیر سطح وجود دارد کنار نمی‌روند. آنها در جستجوی یک وب سایت زیباتر کلیک می کنند. برای گوگل، این به معنای نرخ پرش بالا است که به طور اجتناب ناپذیری بر رتبه شما تأثیر می گذارد.
طراحی رابط کاربری (UI) فقط این نیست که مطمئن شوید وب سایت شما خوب به نظر می رسد. تمام اصول و دستورالعمل‌های UI در جهت ارائه یک تجربه برند ثابت و تسهیل سفر کاربر که طراح UX ارائه کرده است، تنظیم شده است. در واقع، در حالی که UX و UI دو چیز متفاوت هستند، آنها کاملاً دست به دست هم می دهند و شما نمی توانید یکی را بدون دیگری داشته باشید.
آیا می خواهید برای رابط کاربری سایت خود الهام بگیرید؟

اهمیت UX در سئو: نکته مهم

هنگام ارزیابی و رتبه بندی وب سایت شما، گوگل تنها عوامل فنی را در نظر نمی گیرد. همچنین رفتار انسان را در نظر می گیرد و داده هایی را در مورد مدت زمانی که کاربران معمولاً در وب سایت شما صرف می کنند و نحوه تعامل آنها با آن جمع آوری می کند.
برای گوگل، این معیارهای مربوط به کاربر یک شاخص قوی از کیفیت وب سایت شما هستند و به نوبه خود، موقعیتی که باید در نتایج جستجو داده شود. ساده است: برای تجربه کاربر بهینه سازی کنید و شما هم به طور مستقیم و هم غیرمستقیم برای سئو بهینه سازی خواهید کرد.

تهیه شده در آژانس دیجیتال مارکتینگ پرانتز

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

460 کلمه جادویی در تولید محتوا +PDF

آنچه در این پست میخوانید این جزوه آموزشی شامل 460 کلمه در دسته بندی های زیر است : این جزوه…

بیشتر بخوانید
10 Best FREE Image Optimization Tools for Image Compression

10 ابزار رایگان بهینه سازی تصویر برای فشرده سازی

آنچه در این پست میخوانید بهینه سازی تصویر چیست؟10 ابزار رایگان بهینه سازی تصویر1. TinyPNGویژگی های کلیدی TinyPNG:2. Optimizillaویژگی های…

بیشتر بخوانید
SMS Marketing: 10X your eCommerce sales with SMS

بازاریابی پیامکی: فروش آنلاین خود را با پیامک 10 برابر کنید (2024)

آنچه در این پست میخوانید بازاریابی پیامکی چیست؟ظهور بازاریابی پیامکی در فضای آنلاینچرا بازاریابی پیامکی موثر است؟تعامل افزایش یافته با…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره شرکت طراحی سایت پرانتز

شرکت طراحی سایت پرانتز یک شرکت معتبر و حرفه‌ای در زمینه طراحی و توسعه وبسایت‌ها در شهر کرمان است. این شرکت با برخورداری از تیمی مجرب و متخصص در زمینه طراحی وبسایت، به ارائه خدماتی با کیفیت و برتر در حوزه طراحی سایت می‌پردازد. از ابتدای تأسیس، هدف اصلی این شرکت ارائه راهکارهای بهینه و با کیفیت در زمینه ساخت و توسعه وبسایت‌های سازگار با اصول سئویی بوده است.