آموزش محتوا نویسی و نکات عملی
- محتوا نویسی
- دوره تولید محتوا مناسب چه افرادی میباشد؟
- آموزش محتوا نویسی :
- بدست آوردن پیش نیاز ها :
- تمرین در نرم افزار ورد :
- افزودن قالب ها به محتوا خود ( سلیقه به خرج دادن ) :
- کپی نبودن محتوا :
- استفاده کردن درست از کلمات کلیدی در محتوا :
- بالا بودن کیفیت محتوا ( نداشت غلط املایی و … ) :
- لینک دادن مطالب مشابه به سایت مورد نظر :
- استفاده نکردن از زبان معیار :
- نوشتن مقدمه ی بسیار دقیق :
- استفاده درست از علائم نگارشی :
- آیا میتوان از محتوا نویسی در آمدی کسب کرد ؟
محتوا نويسی
تمام افرادی كه سايت راه اندازی و طراحی مي كنند برای بالا بردن كيفيت آن محتوا نویسی در حوزه کاری خود میکنند، ما در اين مقاله از سايت پرانتز قرار بر اين است كه آموزش محتوا نويسی را به صورت جامع و نكته به نكته برای شما ارائه كرده و تمام بهره را از آن دريافت كنيد .
در پاسخ به سوال اصلی خود كه در رابطه با محتوا نويسی است بايد چند نكته مهم و مطالبی را برای شما عنوان كنيم ، محتوا نويسی يكی از شغل هایی ميتواند باشد كه در سايت ها صورت مي گرد و افراد محتوا نويس مطالبی كه بر اساس موارد خاص گوگل ( منظور آن است كه مطلب نوشته شده بر اساس اصول سئو و بهينه سازی آن نوشته شده باشد ) رعايت كنيد ، محتوا نويسان برای هر پروژه ایی كه دريافت مي كنند تمام سعی و تلاش های خود را برای آن پروژه اعمال مي كنند و در آينده هم نتيجه بسيار خوبی خواهند گرفت . ( در ادامه اين مقاله قرار است كه تمام جوانب آموزش محتوا نويسی را بررسی و برای شما عنوان كرده و نتيجه نكات مهم را هم اعلام خواهيم كرد )
دوره تولید محتوا مناسب چه افرادی میباشد؟
خوب بهتر است به سراغ این موضوع برویم که اصلاً چه کسانی میتوانند در دوره تولید محتوا شرکت کنند و به عبارت بهتر دوره تولید محتوا مناسب چه کسانی است. تولید محتوا در وهله اول مناسب کسانی است که به نوشتن و نویسندگی علاقه دارند و میخواهند از این راه کسب درآمد هم داشته باشند و در واقع کار مورد علاقه خودشان را با درآمد پیش ببرند.
همچنین با توجه به اینکه بسیاری از شرکتهای معروف به سراغ استفاده از کارشناسان تولیدمحتوا رفته اند افرادی که قصد دارند در این شرکتها استخدام شوند باید در دوره تولید محتوا حضور پیدا کنند. همچنین اگر به دنبال آن هستید که به عنوان نویسنده آزاد در سایتهای فریلنسری فعالیت کنید حتما باید در دوره تولید محتوا شرکت کنید و با مبانی و مسائل مقدماتی تولید محتوا آشنا شوید. از دیگر افرادی که بهتر است در دوره تولید محتوا شرکت داشته باشند میتوانیم به افرادی اشاره کنیم که در زمینه بازاریابی فعالیت میکنند و یا قصد حضور در این زمینه کاری را دارند.
آموزش محتوا نويسی :
تا به اينجای مقاله برخی از جوانب بسيار مهم برای شما عنوان شده است و حال نوبت آن فرا رسيده است كه آموزش محتوا نويسی را برای شما عنوان كنيم ، البته قبل از آموزش بايد چند نكته بسيار مهم را برای شما گوشزد كنيم اول از آنكه شما بايد تمام موارد مهم را يادداشت كرده و در صورت نياز از آنها استفاده كنيد و بعد از آن هر مشكلی كه در رابطه با اين آموزش داشته ايد ميتوانيد سوال كرده و پاسخ آن را جويا شويد :
-
بدست آوردن پيش نياز ها :
در اولين گام از اموزش محتوا نويسی شما بايد پيش نياز های اين آموزش را بدست آوريد ، اما پيش نياز يعنی چه ؟ به نكاتی كه شما را در اين حوزه و يا حوزه های ديگر ميتواند پيشتاز سازد را پيش نياز ميگويند ، پيش نياز اين آموزش در مقدمه مقاله عنوان شده است و آنها عبارت اند از علاقه نسبی شما به اين موضوع ، سرعت تايپ بسيار بالای شما ، نوشتن محتوا ها به نوستار هآی كتابی ، آشنایی نسبی شما به كالای ديجيتال و … ، نكته بسيار مهم آن است كه در اين موارد چگوه بتوانيم پيشرفت كنيم ؟ شما برای رفع اين نياز ها فقط و فقط بايد تمرين كنيد ( برای مثال سرعت تايپ هر فرد در ابتدا خيلی كند است و با تمرين بيش از حد ميتوان آن را تسكين داد ) و علاوه بر تمرين شما بايد آموزش های مورد نياز را هم تهيه كنيد و پيشنهاد ما به شما اين است كه در هر مورد از پيش نياز ها كه به مشكل خورده ايد ميتوانيد با تهيه ويديو آموزشی در رابطه با آن مورد را رفع مشكل كنيد و به شما خيلی كمك خواهد كرد .
-
تمرين در نرم افزار ورد :
يكی از عوامل بسيار مهم در اين حوزه را ميتوان آشنایی شما با نرم افزار ورد دانست ، اما ورد چيست ؟ ورد يك محصول از شركت مايكروسافت است كه همراه نصب ويندوز به سيستم شما افزوده خواهد شد ، شما برای تايپ كردن مقاله و محتوا ها بايد از نرم افزار ورد استفاده كنيد ، آموزش ورد بسيار ساده بوده و شما با چند بار تمرين ميتوانيد به حد حساب استفاده از آنبرای محتوا نويسی دست يابيد ( توجه داشته باشيد كه بهترين نرم افزار موجود برای نوشتن ورد است )
-
افزودن قالب ها به محتوا خود ( سليقه به خرج دادن ) :
يكی از موارد بسيار مهم در آموزش محتوا نويسی سليقه به خرج دادن محتوا نويس است ، افراد كه وارد سايت ميشوند و محتوای مورد نظر را ميخواهند بخوانند به اولين موردی كه بسيار توجه خواهند كرد صورت نوشتار ( فونت ها ) و بررسی متن شما از لحاظ قالب ها ( ويديو و عكس و فايل صوتی و … ) است ، شما برای اينكه بتوانيد يك محتوا نويس بسيار حرفه ایی شويد بايد تمام اين موارد را در متن های خود اعمال كنيد ، اينكار باعث افزايش علاقه خواننده خواهد شد و علاوه بر اينكه كاربران بسيار زيادی از آن بازديد خواهند كرد ، محتوا شما در گوگل هم رتبه خواهد گرفت به اين دليل كه سيتسم گوگل بر اساس نشان دادن متن های بسيار عالی در صفحه نخست آن است . ( البته برای درج كردن تصوير ها در متن خود بايد توجه داشته باشيد كه آدرس سايتی و يا اينكه اسم برنامه ايی بر روی آن نوشته نشده باشد )
-
كپی نبودن محتوا :
تمام افراد محتوا نويس برای كسب اطلاعات در رابطه با موضوعاتی در اينترنت و سايت های گوگل آن عبارت را سرچ كرده و آشنایی نسبی با آن موضوع پيدا خواهند كرد ، اما افراد تازه كار در اين حوزه برای راحت طلبی خود متن هایی را از سايت های ديگر كپی كرده و آن را در محتوای خود درج ميدهند ، اين عامل از نظر گوگل بسيار منفی است و رتبه سايت شما و محتوای خود بساير در رده پايين قرار خواهد گرفت . (پيشنهاد ما به شما آن است كه اگر در رابطه با موضوعی آشنایی كافی را نداريد از سايت های ديگر الگو برداری كرده و تمام مفهومی كه از انها درك كرده ايد را عنوان كنيد )
-
استفاده كردن درست از كلمات كليدی در محتوا :
ابتدای استخدام شدن شما در سايتی برای هر پروژه كلمات كليدی داده ميشود ، كلمه كليدی مورد است كه بايد در مورد آن تحقيق كرده و برای آن محتوایی بنويسيد ، يكی ديگر از نكات مهم در رابطه با يك محتوا خوب استفاده كردن از كلمات كليدی است ، برای يك متن 2000 كلمه ایی حداقل بايد 15 بار كلمه كليدی مورد نظر استفاده شود ولی چرا ؟ يكی از نكات اصول سئو استفاده از آنها است و به اين دليل اين امر انجام داده ميشود و محتوا رتبه خواهد گرفت .
-
بالا بودن كيفيت محتوا ( نداشت غلط املایی و … ) :
ممكن است كه متن شما از نگاه گوگل بسيار خوب باشد ولی قبل از آنكه تمام اصول آن را رعايت كرده باشيد بايد عنوان كنيم كه در رده اول اولويت های شما بالا بودن كيفيت محتوا است ، به اين دليل كه باعث جذب كاربران خواهد شد ، اما سوال برخی از افراد آن است كه چگونه ميتوان كيفيت محتوا را به بالا ترين حد انتقال داد ؟ شما در ابتدا متن و محتوا خود را چند بار بخوانيد و غلط های املایی را تصحيح كنيد و در صورت مشكل جمله بندی خود را تغيير دهيد ، به صورت كلی تمام مواردی كه باعث نارضايتی مخاطب ميشود را اصلاح كنيد .( محتوا نويسان بعد از انتشار هر محتوا نظرات كاربران را بخوانيد و اگر انتقادی بود آن را در محتوا های بعدی تصحيح كنيد )
-
لينك دادن مطالب مشابه به سايت مورد نظر :
برای نوشتن يك مقاله بسيار عالی بايد شما به مقدار2 عدد لينك دهيد ، لينك های مورد نظر شما بك بار داخلی بوده ( منظور از لينك دادن داخلی آن است كه شما به سايت خود ، به يكی از محتوای سايت لينك دهيد ) و يك بار ديگر لينك خارجی ( منظور از لينك خارجی آن است كه شما به يكی از صفحات سايت ديگر لينك دهيد ، توجه داشته باشيد كه به سايت های رقيب لينك ندهيد ) و اين دو نوع لينك در رتبه بندی محتوا شما بسيار مهم است .
-
استفاده نكردن از زبان معيار :
يكی از گام های مهم در رابطه با آموزش محتوا نويسی استفاده نكردن از زبان معيار است ، به اين دليل كه افراد برای خواندن يك مطلب بسيار جدی بايد با نوشتار بسيار دقيق همراه باشد و اينكه شما با نوشتن اين نوع از زبان آميانه به مشكل بسيار بزرگی برخورد خواهيد كرد ، پيشنهاد ما به شما اين است كه از زبان كتابی استفاده كنيد و دايره لغات خود را بسيار افزايش دهيد ، برای تمرين اين مورد بايد به سايت های ديگر مراجعه كنيد و شيوه های نوشتار آنها را به دق مشاهده كنيد و الگو برداری های لازم را انجام دهيد .
-
نوشتن مقدمه ی بسيار دقيق :
شما در هر مطلبی كه قرار است عنوان كنيد بايد در مقدمه تمام خصوصيات آن را به صورت كلی عنوان كنيد ، اينكار باعث آن خواهد شد كه خواننده از محتوای شما اطمينان حاصل فرمايد و شوق و علاقه ی بسيار زيادی را برای ادامه دادن اين محتوا داشته باشد ، به همین دلیل باید زمان زیادی بگذارید تا کاربر را در همان خط ابتدایی مطلبتان، حيرت زده كنيد و با كاربر مورد نظر خود ارتباط بسيار مستقيمی بگیرید که به صورت ناخودآگاه تصور کند که قرار است مهم ترین موضوعی كه ميخواهد از آن آموزش دريافت كند و يا الگو برداری كند را در اين مقاله از محتوا شما دريافت كند .
-
استفاده درست از علائم نگارشی :
آخرين گام از آموزش محتوا نويسی شما بايد علائم نگارشی را به درستی رعايت كنيد به اين دليل كه محتوا از نظر جمله بندی برای كاربر بسيار قابل درك باشد و اين موضوع با علامت های نگارشی قابل فهم است ، البته شما بايد از آنها به درستی استفاده كنيد در غير اين صورت شما ذهن مخاطب را درگير خواهيد كرد .
آيا ميتوان از محتوا نويسی در آمدی كسب كرد ؟
قطعا بله به اين دليل كه محتوا نويسی يكی از حوزه هایی است كه زير مجموعه ساختار سايت است و شما با نوشتن محتوا برای سايت افراد كارفرما ميتوانيد درآمدی را كسب كنيد ، در آمد از مورد به دو صورت تقسيم ميشود :
- دريافت دستمزد از هر پروژه ( برخی از كارفرمايان بر اساس هر كلمه مقدار معينی را تعيين كرده است برای مثال هر محتوای 2000 كلمه به مقدار هر كلمه 30 تومان ميتوانيد برای هر يك از پروژه ها 60000 هزار تومان دريافت كنيد )
- دريافت دستمزد به صورت ماهيانه ( برخی ديگر از كارفرمايان هم مبلغی را به صورت ماهيانه از يك و نيم ميليون تومان شروع شده و تا سقف 3 ميليون تومان در نظر گرفته شده است )